Közmunkaprogram 2018. november 1 – 2019. február 28.

2019. április 08. hétfő, 09:56
Értékelés: (0 értékelés)

Belügyminisztériumi ellenőrzéssel kezdődött a 2018. november-2019. februári időszakban teljesített közmunkaprogram a Dunaújvárosi Vízi Társulatnál. A vizsgálat során hiányosságot nem tapasztaltak.

A Dunaújvárosi Vízgazdálkodási Építőipari és Környezetvédelmi Társulat a Fejér Megyei Kormányhivatallal kötött hatósági szerződés alapján (szerződés száma: 20757/28/00123) 50 fő vállalásával vett részt az országos közfoglalkoztatási programban.

A 20,6 millió Ft célzott támogatás felhasználásával érintett települések: Dunaújváros, Iváncsa, Kulcs, Mezőfalva, Perkáta, Ercsi, Pusztaszabolcs, Adony, Besnyő, Daruszentmiklós, Előszállás, Gárdony, Ráckeresztúr és Szabadegyháza

A program időtartama: 2018.11.01. - 2019.02.28.

A tervezett/foglalkoztatott létszám eltérésének fő oka, hogy egyre szűkül a közfoglalkoztatásba vonható munkavállalók köre, illetve a kieső napok előre nem tervezhetők. A létszámot az előző program megvalósulása alapján terveztük. Sokan a nyílt munkaerőpiacon találtak munkát. Leszámolás esetén a státusz pótlása nem biztosított. Mindenkit felvettünk, aki megfelelt a közfoglalkoztatás feltételeinek és dolgozni akart.


Támogató a foglalkoztatottak létszámához kötötte a támogatás összegét és ütemezését. A vállalt létszámot teljesítettük, az elvégzett munkamennyiségek ezzel arányosan alakultak.

Tapasztalatok: A korábbi programban résztvevők közül néhányan elhelyezkedtek a nyílt munkaerőpiacon, státuszuk pótlása gondot okozott. Új munkavállalók programba való vonása nem jellemző. A táppénze, tartós betegségek, igazolatlan napok, állásidők stb. jelentős bérköltség, illetve munkavégzés kiesést eredményeztek. A közfoglalkoztatottak általános rossz egészségi állapota és munkabírása és munkamorálja továbbra is felmerülő probléma. Összességében mindenkit bevontunk a programba, aki a közfoglalkoztatás feltételeinek megfelelt és dolgozni akart. Minden vállalt munkaterületen a legalább egyszeri kaszálást és fenntartási feladatokat elvégzetük.

Módosítás: 2019. április 08. hétfő, 10:09