Lakossági bejelentésre burkolatjavítás történt

2018. április 26. csütörtök, 10:19
Értékelés: (0 értékelés)

az Alsófoki patakon, Dunaújváros belterületén.

Dunaújváros, Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési és Beruházási Osztályához lakossági bejelentés érkezett, „miszerint a Magyar u. 14. - Arany J. 19. közötti szakaszon (Kovács műhely környékén) az Alsófoki patak medrében 3 db mederlapot elsodort a víz. Ennek következtében esőzések idején feltelítődik a patak meder és a víz folyása is akadályozva van.” A belterületi patakok üzemeltetője a Dunaújvárosi Vízi Társulat, ezért a Hivatal továbbította az információt a vizitársulat felé. Az Alsófoki patak medrében, a bejelentést követő héten megtörtént a burkolat helyreállítása.

A vízfolyások állapotának ellenőrzése a fenntartási feladatok végzése során megtörténik. Emellett nagy segítséget jelent az üzemeltető számára, ha a lakók felhívják a figyelmet az eltérésekre: kimosódásra, rézsűcsúszásra, lokális lefolyási akadályok kialakulására. Megelőzéssel, hibaelhárítással a nagyobb károk és személyi sérülések elkerülhetők.

Dunaújváros belterületén hamarosan befejeződik a vízfolyások medrének első kaszálása, az irtási munka végzése a külterületi vízfolyásszakaszokon folytatódik.