Vannak még vizitársulatok?

2018. február 21. szerda, 09:13
Értékelés: (1 értékelés)
gépi kaszálás gépi kaszálás

Egy tervező tette fel ezt a csodálkozó kérdést, mielőtt egyeztetési lehetőséget és adatszolgáltatást kért egy társulati üzemeltetésű vízfolyással kapcsolatban.

A Dunaújvárosi Vízi Társulat is a „még működő” társulatok közé tartozik. Munkaszervezete 9 fő, emellett az Országos Közfoglalkoztatási Program keretében 94 fő foglalkoztatását vállalta. A jelenleg foglalkoztatott közfoglalkoztatottak száma 83 fő, várják a munkaügyi központ általi kiközvetítéseket.

A program 2017. szeptemberétől 1018. április végéig tart. 16 településen végzik a vízfolyások medrének és parti sávjának gaztalanítását, cserjeirtást és szükség esetén a védekezési feladatok ellátását.  A vízfolyások jelentős része önkormányzati tulajdonú, de néhány állami, illetve magántulajdonú közcélú vízfolyásszakasz tisztítását is tartalmazza a program. A munkavégzés helyszínének kiválasztásánál elsősorban szakmai szempontok szerepeltek, de figyelembe kellett venni a megközelíthetőséget és a rendelkezésre álló létszámot is.

A vizitársulat vállalkozási tevékenységén belül, a gépi bérkaszálás mellett műtárgy karbantartás és zöldterület kézi kaszálása szerepel.

A Dunaújvárosi Vízi Társulat hagyományos vizitársulatként működik, elsődleges célja az alaptevékenység elvégzése, azaz a közcélú vízfolyások fenntartása, üzemeltetése. A vizitársulat működési költségeit, továbbá a közmunkaprogram működtetéséhez szükséges nem támogatott költségeket a helyi gazdálkodók önkéntes támogatás formájában biztosítják. A gazdálkodói bizalom nélkül a vizitársulat nem létezne!

Módosítás: 2018. február 21. szerda, 09:45